marți, 24 decembrie 2013

A Christmas Carol-animatie simbolica

A Christmas Carol

Povestea lui Charles Dickens este una clasica, care il gaseste pe Jim Carrey in rolul lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri batran si zgarcit, cu o personalitate rapace, posaca si chiar rautacioasa fata de angajatul sau loial (Gary Oldman) si fata de nepotul sau (Colin Firth). In ajunul celui de-al saptelea Craciun de la moartea partenerului sau de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urma, il viziteaza pe Scrooge, prevestindu-l ca in acea noapte va fi vizitat de trei spirite. Spiritul Craciunului Trecut, Prezent si Viitor, fiecare dintre ele incercand sa ii arate batranului avar greselile vietii sale. Acest lucru chiar se intampla, iar urmarile constituie o poveste senzationala si emotionanta.




Animatia poate fi vizualizata aici: https://sites.google.com/site/filmepentruspirit/pentru-sufletul-de-copil-din/a-christmas-carol

vineri, 20 decembrie 2013

Mesajul de Crăciun al lui Mooji

Wayne Dyer - Fara scuze!



In acest video, Wayne Dyer prezinta un program bazat pe cea mai noua carte a sa "Fara scuze!". Aceasta prezentare a avut loc de asemenea si cu ocazia celei de a zecea aniversari a primei sale aparitii publice in televiziune.

Wayne Dyer identifica cele mai frecvente scuze utilizate si ii invata pe telespectatori o metoda prin care acestia o pot folosi imediat pentru a schimba obiceiurile daunatoare si pentru a se muta in noi taramuri ale posibilitatilor.

Iata cateva din scuzele utilizate frecvent de fiecare dintre noi:
"O sa fie riscant."
"Sunt prea ocupat."
"O sa dureze prea mult."
"Nu sunt indeajuns de destept."
"Nu merit."
"Nu sunt indeajuns de puternic."
"Nu imi permit."

Scuzele sunt de obicei tipare de gandire, un mod de a deraia de la drumul nostru, de la visul sau acel lucru semnificativ care ne face sa ne simtim impliniti in viata noastra. Fiecare actiune pe care o facem sau nu este o alegere iar acest program este bazat pe alegerea constienta. Desi auzim de nenumarate ori ca nimeni nu se poate schimba, Wayne Dyer sustine contrariul, si anume ca oricine se poate schimba si ca nu ar trebui sa ne subestimam aceasta abilitate.

Wayne Dyer prezinta cateva idei motivante:
1. Sa nu iti subestimezi niciodata puterea de a te schimba; sa nu iti supraestimezi niciodata puterea de a-i schimba pe altii.
2. Atunci cand iti corectezi mintea, restul isi va gasi locul instant.
3. Obiceiul este obicei, si sa nu fie aruncat aruncat pe fereastra de catre orice om, ci convins sa faca cate un pas sa iasa afara.
4. Pentru ca o calatorie de 1000 de mile incepe cu un singur pas, fa acel pas!

Acest video este doar un extras din prezentarea programului in mai multi pasi oferit de Wayne Dyer, prezentat si in cartea sa "Fara scuze!". Prin urmare poti si tu sa practici metoda pentru a iesi din modul uzual de gandire care nu te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele, pentru a elimina scuzele si convingerile limitatoare care nu fac decat sa iti amane implinirea.

Wayne Dyer te invita si pe tine sa le spui adio scuzelor.

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Filme spirituale online - Luna Noiembrie 2013

1) Waking Life

"Waking Life" este povestea unui tanar ce se afla intr-o stare de vis. Filmul isi urmareste personajul principal cum observa si mai tarziu ia parte la discutii filosofice legate de aparitie, realitate, relatia noastra cu ceilalti si scopul vietii. 

De-a lungul filmului sunt amintite si alte subiecte, precum: existentialismul, postumanismul sau teoria lui Andre Bazin. Pana la urma, tanarul ajunge la concluzia ca tot ceea ce vede, de fapt el viseaza si nu se poate trezi.




Filmul poate fi vizualizat online aici: 1

2) The Letter Writer



Atunci când o adolescenta primește un e-mail misterios , ea își propune să-l găsească pe autor. Este o călătorie care-i va schimba pentru totdeauna viața.







Filmul poate fi vizualizat online aici: 2

3) Dincolo de viaţă-Hereafter

Hereafter/Dincolo de viaţă este povestea supranaturală a trei oameni din locuri diferite care experimentează moartea şi chiar ceea ce se află dincolo de ea. George (Matt Damon) este un american obişnuit, dar care trăieşte diverse experienţe legate de viaţa de dincolo. În celălalt colţ al lumii, Marie (Cecile De France), o jurnalistă din Franţă îşi reconsideră  viziunea asupra vieţii, o dată ce ajunge la un pas de moarte. În Londra, Marcus, un băieţel, îşi pierde cele mai dragi persoane şi porneşte într-o căutare disperată a răspunsurilor. Vieţile celor trei se vor intersecta într-un mod straniu, lucrurile din jurul lor se schimbă pentru totdeauna şi, fie că vor, fie că nu, poate vor găsi răspunsul dincolo de viaţa pe care o trăiesc în prezent.

Filmul poate fi vizionat aici: 3


4) Angel-A



André, un arab de origine americana caruia i s-au furat actele, este amenintat de catre mafiotii de la care imprumutase bani si, dupa ce constata ca nici politia nu-i este de niciun ajutor, decide sa se sinucida, aruncandu-se de pe un pod. In fata sa, o tanara frumoasa si inalta se arunca in apa, iar acesta, condus doar de curaj, sare dupa ea si o salveaza de la innec. Fata, pe nume Angela, il informeaza ca viata sa ii apartine lui de-acum incolo. In curand André va afla ca un inger s-a pogorat in viata sa si incearca sa il indrepte pe drumul cel bun si sa ii schimbe in bine imaginea de sine. Ce se va intampla, insa, in momentul in care iubirea va schimba viata barbatului, mai ales ca "obiectul" afectiunii este insusi ingerul...?





Filmul poate fi vizualizat aici: 4


5) A thousand words- O mie de cuvinte

Jack McCall este un agent literar extrem de vorbăreț, care are darul de a convinge oamenii să îl urmeze și să încheie contracte cu el oriunde și oricând, cu cea mai mare ușurință. Viața lui de succes ia o turnură neașteptată după ce, intenția lui de a semna un contract cu un guru de nouă generație - Dr. Sinja, doar pentru a-și urmări interesele proprii, se soldează cu o consecință neobișnuită. Un copac Bodhi (o specie de smochin) îi crește în spatele curții, iar cu fiecare cuvânt pe care îl rostește, o frunză cade. Jack își dă seama că în momentul în care ultima frunză cade, atât el cât și copacul sunt terminați. Cuvintele nu l-au dezamăgit niciodată pe Jack, însă acum vorbărețul agent se vede nevoit să tacă și să găsească alte modalități de comunicare, doar pentru a rămâne în viață.


Filmul poate fi vizualizat online aici: 5.
 
Vizionare placuta!!!.

duminică, 27 octombrie 2013

Jimmy Cliff - I can see clearly now

I can see clearly now the rain is gone
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinin' day
It's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinin' day

Oh yes, I can make it now the pain is gone
All of the bad feelings have disappeared
Here is the rainbow I've been praying for
It's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinin' day

Ooh - look all around, there's nothing but blue skies
Look straight ahead, there's nothing but blue skies

I can see clearly now the rain is gone
I can see all obstacles in my way
Here's the rainbow I've been praying for
It's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinin' day
It's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinin' day
Real, real, real, real bright (bright) bright (bright) sunshinin' day
Yeah, hey, it's gonna be a bright (bright) bright (bright) sunshinïn' day




Versuri de la: http://www.versuri.ro/ 

sâmbătă, 26 octombrie 2013

miercuri, 2 octombrie 2013

miercuri, 25 septembrie 2013

miercuri, 18 septembrie 2013

Validation (subtitrare lb.romana)



Hugh Newman este un angajat la o parcare cu acces gratuit limitat care valida tichetele de parcare ale clientilor. Pe langa validarea tichetelor , el ofera clientilor complimente si ii face fericiti. Acest lucru atrage o multime de clienti la aceasta parcare, care vin doar pentru a primi complimentele lui Hugh. Totusi, toate acestea se schimba cand Hugh o intalneste pe Victoria la serviciul de poze pentru permise de conducere si nu reuseste sa o faca sa zambeasca. Dupa ce se indragosteste de aceasta, viata lui se schimba total si tot ce isi doreste e sa o faca fericita pe Victoria si sa afle motivul pentru care ea nu zambeste niciodata.
Va invit sa urmariti acest film despre necesitatea de a zambi in fiecare zi din viata noastra, 16 minute care te fac sa visezi, sa zambesti (in orice stare te-ai afla) si cu un deznodamant fericit!

vineri, 13 septembrie 2013

Arnica Montana 1 Sea Sand And Sun Bio Music 6 in 1



Va invit sa citi interviul lui Jean-Louis Fargier - despre " Echilibrarea Fiinţei prin Muzică si Conștiența Sunetului "http://atingereaiubirii.blogspot.ro/2013/09/echilibrarea-fiintei-prin-muzica.html

luni, 2 septembrie 2013

The World’s Fastest Indian:

~In Noua Zeelanda a anilor ’60, la capatul lumii, Burt Munro ia o motocicleta marca Indian 1920 si, fara alte resurse in afara de propria obsesie si o atitudine de “orice se poate repara cu mijloace minime”, el isi petrece zilele de pensionar reconstruind motocicleta si cautand sa-si implineasca visul de a participa la Saptamana Vitezei, la Salt Lake in Utah.

duminică, 1 septembrie 2013

sâmbătă, 24 august 2013

miercuri, 21 august 2013

marți, 6 august 2013

Clipă de Acum



„ Din timpuri străvechi, maestrii spirituali din toate traditiile au arătat că această Clipă de Acum este cheia dimensiunii spirituale. Cu toate acestea, se pare că ea a rămas un secret."
Rumi, marele poet si maestru al sufismului, declara: „Trecutul si viitorul îl iau pe Dumnezeu din fata ochilor nostri, ardeti-le în foc pe amândouă"
Meister Eckhart, marele maestru spiritual din sec. al XIII-lea, a rezumat foarte frumos toate acestea: „ Timpul este cel care împiedică lumina să ajungă la noi. Nu există obstacol mai mare în calea lui Dumnezeu decât timpul".
- E. Tolle

luni, 5 august 2013

Spirit Science 1 ~ 22_2

16 17 18 19 20 21 22 22_2
continuarea aici:link

vineri, 2 august 2013

Le concert

Le concert spune povestea comico-dramatica unui fost dirijor al teatrului Balshoi din Moscova, concediat cu 27 de ani in urma pe motiv ca refuzase sa se dezica de membrii evrei ai orchestrei. Acesta isi duce zilele, un sfert de secol mai tarziu, in cadrul aceleasi institutii, pe umilul post de ingrijtor. Lucrurile se schimba drastic si viata acestui paria ia o intorsatura dramatica in noaptea in care, stergand praful de pe biroul directorului, da peste un fax prin care orchestra teatrului este invitata sa tina o reprezentatie in sala de concerte pariziana Chatelet…

marți, 23 iulie 2013

Shaolin (2011)

China este aruncata in razboi atunci cand sefii ei ravnesc la pamanturile vecinilor .Unul dintre generalii este Hou Jie , alimentat de succesul din batalii, tanar si arogant. Dar mandria vine inaintea unei pierderi. Cand familia sa este ucisa de un luptator rival, el impreuna cu maestrul Shaolin sunt nevoiti sa se adaposteasca intr-o manastire de calugari. Cum nelinistea se raspandeste in randul populatiei, Hou Jie si maetrul Shaolin sunt nevoiti sa ia pozitie impotriva conducatorilor. Ei lanseaza un plan indraznet de salvare si evacuare. Cautari: filme cu saulini,shaolin (2011) – filme online subtitrate gratis,filme online cu saulini,film cu saulini,filme vechi cu saulini,filme saulini,filme online gratis subtitrate shaolin 2011,filme online gratis subtitrate in romana cu shaolini,filme online gratis shaolin 2011,filme onlain cu calugari saulini.

luni, 15 iulie 2013

JIDDU KRISHNAMURTI - Mai Presus De Mit și Tradiție (SERIE COMPLETĂ - 12 episoade)


BEYOND MYTH AND TRADITION (1997)

SURSA: Blogul Dezvaluiri!
Sursa Film: jkrishnamurti.com


Înţelegem, cu toţii, importanţa încetării violenţei. Şi cum pot eu, ca individ, să mă eliberez de violenţă, nu doar superficial, ci total, complet, lăuntric ? Dacă idealul nonviolenţei nu va elibera mintea de violenţă, atunci oare va ajuta analiza cauzei violenţei să se elimine violenţa ? La urma urmei, aceasta este una dintre problemele noastre majore, nu-i aşa ? Întreaga lume este prinsă în capcana violenţei, în războaie; însăşi structura societăţii noastre de consum este, în esenţă, violentă. Şi, dacă voi, ca indivizi, intenţionaţi să vă eliberaţi de violenţă, total, la nivel subconştient, nu numai superficial, verbal, atunci cum poate cineva care se apucă de aşa ceva să nu devină egocentric ? Înţelegeţi problema, nu-i aşa ? Dacă grija mea este de a elibera mintea de violenţă şi de a practica disciplina, pentru a ţine violenţa sub control şi a o schimba în nonviolenţă, cu certitudine că asta va produce o gândire şi o activitate egocentrică, fiindcă mintea mea se va focaliza, tot timpul, pe eliminarea unui lucru şi căpătarea altuia. Şi, totuşi, sesizez importanţa unei minţi eliberată, complet, de violenţă. Deci, ce trebuie să fac ? Desigur, că nu se pune problema ca cineva să nu mai fie violent. Realitatea este că suntem violenţi şi întrebarea ‚Cum să nu mai fiu violent ?’ nu face decât să creeze un ideal, care mie mi se pare complet inutil. Dar, dacă cineva este capabil să analizeze violenţa şi s-o înţeleagă, atunci poate că există posibilitatea de-a o rezolva, în totalitate.”


 – J. Krishnamurti (1895-1986), The Book of Life


Beyond Myth and Tradition” reprezintă o serie de interviuri şi prelegeri ale lui Jiddu Krishnamurti, grupate în 12 episoade diferite, în 1997, de Krishnamurti Foundation of America, în regia cuplului Evelyn Blau şi Michael Mendizza, ca o introducere în învăţăturile marelui dascăl al omenirii, fiecare episod fiind axat pe un anumit aspect al vieţii şi societăţii umane, revelând, prin profunzimea discursului, în afara semnificaţiei mesajului în sine şi actualitatea de necontestat a problemelor abordate.

Mesajul primului episod, axat pe problema conflictului, a fost rezumat, cumva, magistral, în următorul paragraf:

„Conflictul se manifestă între prezent şi mit. Pentru a înţelege unde vă situaţi, mitul, idealul, starea de auto proiectare în viitor, trebuie să înceteze cu desăvârşire. Acţiunea conflictului are propria sa energie, care este învrăjbitoare[…] Dar energia percepţiei şi a acţiunii este complet diferită. Şi acea energie este energia Creaţiei.”
 Mai multe aici →

VEZI AICI Partea I si a II-a 
(Despre conflict si schimbare)

Beyond myth and tradition 1 si 2 de digitalarenatv

„Cred că este important să înţelegeţi că libertatea intervine la început şi nu la final. Noi credem că libertatea este ceva ce trebuie să fie obţinut, că eliberarea este o mentalitate ideală, care se obţine gradat, în timp, prin diverse practici; dar, pentru mine, aceasta este o abordare total greşită. Libertatea nu trebuie să fie obţinută; eliberarea nu este ceva ce trebuie să fie câştigat. Libertatea sau eliberarea reprezintă o mentalitate care este esenţială pentru descoperirea oricărui adevăr, a oricărei realităţi şi, ca atare, nu poate fi un ideal; trebuie să existe de la începuturi. Fără libertate, de la început, nu pot exista momente ale înţelegerii profunde, fiindcă, atunci, întreaga gândire este limitată, condiţionată. Dacă mintea ta este înlănţuită de orice concluzie, de orice experienţă, de orice formă de cunoaştere sau credinţă, atunci nu este liberă şi o asemenea minte nu poate percepe ce înseamnă adevărul.” 

– Jiddu Krishnamurti (1895-1986) – Bombay 1st Public Talk 4th March 1956


Următoarele două episoade, III şi IV, ale seriei „Beyond Myth and Tradition”, sunt consacrate corelaţiei libertate & autoritate şi, respectiv, sacrului, problematici tratate cu aceeaşi profunzime şi originalitate, de către Jiddu Krishnamurti, cu care poate că fidelii acestui blog sau ai operei maestrului sunt familiarizaţi deja, ultimul episod prezentând, printre altele şi confesiunea tulburătoare a unui profesionist, dr. Allan W. Anderson, profesor de studii religioase la Universitatea de Stat din San Diego, California, care s-a simţit, el însuşi, transformat de conversaţiile revelatoare ce au avut loc în februarie 1974.
Păstrând tradiţia postărilor anterioare, vă voi prezenta traducerea unor discursuri pe tematica în cauză, ceva mai extinse pe subiectul libertăţii umane, scopul suprem declarat al lui Krishnamurti, încă de la discursul din 1929, ceva mai sumar pe tema autorităţii, pe care el o tratează adesea, în conjuncţie cu cealaltă faţetă, nedeclarată, a puterii, religia – la fel ca şi geniul nostru, prematur amuţit, Ioan Petru Culianu – şi nu voi spune mai nimic pe tema sacrului, ce nu are nimic de-a face cu religia organizată, în speranţa că vă voi incita să vedeţi şi, mai ales, să revedeţi episodul corespunzător, pe care, eu personal, în consider extrem de profund şi plin de semnificaţii, mult prea subtile, însă, pentru bigoţii acestor vremuri.

Mai multe aici →

VEZI AICI Partea a III-a si a IV-a 
(Despre libertate, autoritate si sacru)
Beyond myth and tradition 3 & 4 de digitalarenatv

În continuarea seriei „Beyond Myth and Tradition”, episoadele V şi VI sunt consacrate unor probleme foarte delicate, conştientizarea fără alegere şi meditaţia, nu pe deplin receptate se pare, din moment ce Krishnamurti a revenit atât de des asupra lor, mai ales că, la fel ca în multe alte ocazii, opinia sa diferă fundamental de cea a aşa-zişilor lideri spirituali – care abundă numeric, de câteva decenii încoace, atât în orient, cât şi în ţările occidentale – în principal prin respingerea de către maestru a oricărei forme de „spiritualitate” organizată, în care părem a înlocui religia cu prosternarea în faţa altor idoli, în formă modernă.
Din nefericire, mă tem că aceste două episoade ar putea spori confuzia unora dintre cititorii acestui blog, cărora abordarea lui Krishnamurti li se pare a fi „prea intelectuală”, din două motive, cred eu: a) în primul rând tocmai din cauza desprinderii sale, încă din 1929, din relaţia maestru-discipol şi păstrarea unei distanţe apreciabile de orice religie şi manifestare spirituală, gen yoga, singurele pe care oamenii par să le accepte a fi capabile să dea naştere unor guru „autentici”, buni de inclus într-un clasament iluzoriu; b) în al doilea rând, metoda sa poate fi destul de iritantă pentru cei neobişnuiţi să-şi consume neuronii în exerciţii intelectuale permanente, fiindcă refuză, întotdeauna, să ofere un răspuns pe tavă, obligând interlocutorul sau audienţa să-i urmeze meandrele raţionamentului, până când ajung, ei înşişi, la aceeaşi concluzie, fără ca vreun „expert” să le-o ofere gata ambalată în garanţii şi, eventual, statistici şi mărturii convingătoare

Şi numai Dumnezeu mai ştie câţi vânzători de „spiritualitate”, pe bani grei, există prin lume, care au pervertit, la maxim, noţiunea în sine, la fel de eficient ca orice religie organizată, până la punctul în care oamenii ajung din nou să confunde valoarea cu preţul şi să ignore orice aspect spiritual care nu este însoţit şi de un bon fiscal, asta presupunând că veţi descoperi vreodată un astfel de escroc, în sutană sau costum, care să vă evanghelizeze pe factură.



VEZI AICI Partea a V-a si a VI-a 
(Despre constientizarea fara alegere si meditatie)

Beyond myth and tradition V si VI de digitalarenatv

Religia organizată, credinţa organizată şi statele totalitare sunt foarte similare, fiindcă toate vor să distrugă individul, prin constrângere, prin propagandă, prin diverse metode coercitive. Religia organizată face acelaşi lucru, numai că într-un mod diferit. În cadrul ei, trebuie să accepţi, trebuie să crezi, eşti condiţionat. Tendinţa generală, atât a organizaţiilor de stânga, cât şi a aşa-zisele organizaţii spirituale, este de a modela mintea după un anumit tipar comportamental, fiindcă individul lăsat de capul lui devine un rebel. Deci, individul este distrus prin constrângere, prin propagandă şi este controlat, dominat, de ‚dragul’ societăţii, de ‚dragul’ statului ş.a.m.d. Aşa-zisele organizaţii religioase fac acelaşi lucru, numai că într-un mod ceva mai suspect, ceva mai subtil, fiindcă, în ele, de asemenea, oamenii trebuie să creadă, trebuie să fie reprimaţi, să fie controlaţi şi toate celelalte. Întregul proces reprezintă o dominare a sinelui propriu, într-o formă sau alta. Prin constrângere, se solicită o acţiune colectivă. Asta doresc majoritatea organizaţiilor, fie că sunt organizaţii economice, fie religioase, fie politice. Ele doresc numai acţiuni colective, ceea ce înseamnă că individualitatea ar trebui să fie distrusă. În cele din urmă, asta este singura semnificaţie posibilă. Acceptaţi teoriile de stânga, marxiste sau doctrinele hinduse, budiste sau creştine şi, drept urmare, speraţi să produceţi o acţiune colectivă.”

 – J. Krishnamurti (1895-1986), Collected Works, Vol. VI”, 279, Individual and Society


Seria „Beyond Myth and Tradition” continuă cu episoadele VII şi VIII, consacrate unor subiecte mai mult decât incitante, oglinda relaţiilor umane şicondiţionarea, în care, printre multe alte raţionamente, extrem de revelatoare, Krishnamurti pune accentul pe diferenţa subtilă dintre două noţiuni, aparent sinonime, schimbare şi modificare, ignorarea ei constituind încă unul dintre trucurile manipulării practicată de puterea planetară, încă din zorii existenţei umane, fiindcă permanent ni s-a promis, demagogic fireşte, o „schimbare”, revoluţionară şi tot ce am obţinut a fost o „modificare”, total nesemnificativă, a condiţiilor stipulate în contractul sclaviei noastre milenare.

 Mai multe aici →

VEZI AICI Partea a VII-a si a VIII-a 
(Despre oglinda relatiilor umane si conditionare)

 
Beyond myth and tradition 7 si 8 de digitalarenatv

„Înţelegem, cu toţii, importanţa încetării violenţei. Şi cum pot eu, ca individ, să mă eliberez de violenţă, nu doar superficial, ci total, complet, lăuntric ? Dacă idealul nonviolenţei nu va elibera mintea de violenţă, atunci oare va ajuta analiza cauzei violenţei să se elimine violenţa ? La urma urmei, aceasta este una dintre problemele noastre majore, nu-i aşa ? Întreaga lume este prinsă în capcana violenţei, în războaie; însăşi structura societăţii noastre de consum este, în esenţă, violentă. Şi, dacă voi, ca indivizi, intenţionaţi să vă eliberaţi de violenţă, total, la nivel subconştient, nu numai superficial, verbal, atunci cum poate cineva care se apucă de aşa ceva să nu devină egocentric ? Înţelegeţi problema, nu-i aşa ? Dacă grija mea este de a elibera mintea de violenţă şi de a practica disciplina, pentru a ţine violenţa sub control şi a o schimba în nonviolenţă, cu certitudine că asta va produce o gândire şi o activitate egocentrică, fiindcă mintea mea se va focaliza, tot timpul, pe eliminarea unui lucru şi căpătarea altuia. Şi, totuşi, sesizez importanţa unei minţi eliberată, complet, de violenţă. Deci, ce trebuie să fac ? Desigur, că nu se pune problema ca cineva să nu mai fie violent. Realitatea este că suntem violenţi şi întrebarea ‚Cum să nu mai fiu violent ?’ nu face decât să creeze un ideal, care mie mi se pare complet inutil. Dar, dacă cineva este capabil să analizeze violenţa şi s-o înţeleagă, atunci poate că există posibilitatea de-a o rezolva, în totalitate.” 

– J. Krishnamurti (1895-1986), The Book of Life


Prin următoarele două episoade, IX şi X, ale seriei „Beyond Myth and Tradition”, ne confruntăm cu analiza pertinentă făcută de Krishnamurti, în stilul său binecunoscut, altor două probleme existenţiale, esenţiale, latura violentă a naturii umane şi moartea, pe care, de regulă, evităm să le aprofundăm sau încercăm să uităm de ele sau, în spiritul pur al dualismului imaginat de Descartes, fiind incapabili să eliminăm violenţa sau să-i discernem cauzele subiective şi obiective, ne rezumăm la a impune, propagandistic, atingerea unui ideal iluzoriu, aparent opus, nonviolenţa.

 Mai multe aici →

VEZI AICI Partea a IX-a si a X-a 
(Despre sinele violent si moarte)

 
Mai presus de mit şi tradiţie – Partea IX şi a X-a de digitalarenatv

„De ce există această sete eternă, de a fi iubit ? Ascultaţi cu atenţie. Doriţi să fiţi iubiţi, fiindcă voi înşivă nu iubiţi; dar, din momentul în care iubiţi, s-a terminat, nu vă mai întrebaţi dacă cineva vă iubeşte sau nu. Atât timp cât solicitaţi să fiţi iubiţi, nu există iubire în voi; şi, dacă nu simţiţi iubire, sunteţi urâţi, sălbatici, deci de ce ar trebui să fiţi iubiţi ? Fără iubire sunteţi un lucru mort; şi atunci când un lucru mort solicită iubire, tot mort rămâne. În timp ce, dacă inima voastră este plină de iubire, atunci nu cereţi niciodată să fiţi iubiţi, nu vă oferiţi niciodată castronaşul pentru cerşit pentru ca altcineva să vi-l umple. Numai goliciunea solicită împlinire şi o inimă pustie nu poate fi umplută, niciodată, alergând după vreun guru sau căutând iubirea în sute de moduri diferite.”
J. Krishnamurti (1895-1986), Think On These Things

Mai multe aici →

VEZI AICI Partea a XI-a si a XII-a 
(Despre iubire si mintea cu adevarat, religioasa)
 
Beyond myth and tradition(11-12) de FYMaaa

DOWNLOAD RAPID 
(cu subtitrare pe film - toate cele 12 parti)


SURSA:http://antiiluzii.blogspot.com/
iesirea din matrix

joi, 11 iulie 2013

marți, 2 iulie 2013

Another Earth

O drama metafizica SF despre intalnirea dintre o studenta ambitioasa si un compozitor de succes, chiar in noaptea in care este descoperita o noua planeta asemanatoare cu Pamantul.

marți, 25 iunie 2013

Julie & Julia

Meryl Streep este Julia Child iar Amy Adams este scriitoarea Julie Powell în comedia Norei Ephron, Julie & Julia.
Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană obişnuită care trăia în Franţa. Ajunsese la Paris datorită slujbei soţului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea să-şi găsească o ocupaţie.
După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să urmeze un plan care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese împreună cu Louise Bertholle şi Simone Beck) – şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.

vineri, 21 iunie 2013

Combien tu m’aimes?

Francois este un functionar burlac care castiga un mare premiu la loto. Fermecat de frumoasa Daniela, o prostituata pe care o intalneste intr-un bar, ii propune acesteia sa traiasca cu el in schimbul unei mari sume de bani. Femeia accepta dar uita sa-i spuna noului barbat din viata ei ca ea este casatorita si ca sotul ei este o persoana periculoasa. Francois este bolnav de inima iar frumusetea Danielei il face si mai vulnerabil in fata bolii. Filmul este o parodie cu multe situatii neverosimile si din aceasta cauza are pe alocuri aspecte de comedie. Din pacate distributia filmului nu il salveaza dar pe alocuri are pasaje surprinzatoare.

Bruce Lipton - Natură, educație și puterea iubirii

Bruce Lipton - Natură, educație și puterea iubirii (RO) from Frumoasa verde on Vimeo.

vineri, 14 iunie 2013

French Kiss

French kiss online este o comedie romantica, numai buna pentru zilele cu ploaie, fie ea afara sau in sufletele noastre. Kate este o tanara mofturoasa, care crede ca stie cum va fi viitorul ei: se va casatori cu un doctor din Toronto numit Charlie si va trai fericita pana la adanci batraneti, imedit ce se va intoarce dintr-o calatorie de afaceri din Paris. Planurile ei, se destrama atunci cand, barbatul ei o paraseste pentru o frumoasa frantuzoaica numita Juliette. Hotarat sa-l obtina inapoi, Kate depaseste orice obstacol, trecand si peste frica ei de zbor, imbarcandu-se la bordul unui zbor spre Paris. In avion, este asezata langa un francez pe nume Luc Teyssier, un hot marunt, langa care se vede obligata sa stea in urmatoarele cateva ore de zbor. Luc ascunde un colier cu diamante furat, la ea in geanta pentru a putea trece de vama. Dupa cateva ghinioane, Luc se vede obligat sa o insoteasca pe Kate de-a lungul Frantei, pentru a recupera colierul, sub pretextul ca o ajuta sa-l castige inapoi pe Charlie. Complicatii neasteptate au loc cand intre cei doi se naste o atractie reciproca, neasteptata.

miercuri, 5 iunie 2013

My Future Boyfriend

My Future Boyfriend online se contureaza in jurul lui Pax, un arheolog din viitor, de peste 1.000 de ani, care descoperă un roman de dragoste scris in zilele noastre. El devine curios şi vrea să călătorească în timp pentru a afla despre acest lucru numit “dragoste”. Persoana de la care el e decis să obţină răspunsurile e chiar autoarea romanului, Elizabeth Barett.

luni, 27 mai 2013

Foster

Familia Morrison se chinuie de ceva vreme sa conceapa un copil, dar se pare ca metoda clasica nu prea da roade, apoi se gandesc serios la adoptie, care a devenit tot mai grea in ultimii ani, insa o uluitoare surpriza li se prezinta la usa lor. Din senin un baietel de 7 ani isi face loc in viata lor.

Margaret Heffernan: Îndrăzneşte să nu fi de acord

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Taare Zameen Par - Like stars on earth (2007)

Un profesor de arte, Ram Shankar Nikumbh preda la o scoala locala si crede ca fiecare copil este special in felul lui si ca fiecare trebuie sa aiba sansa sa se bucure de zilele petrecute in scoala, asa ca incalca putin regulile referitoare la “cum trebuie facute lucrurile” in scoala. Metoda lui este un adevarat succes, toti copiii raspund cu bucurie, in afara de un baietel de 8 ani, Ishaan Awasthi, care pare sa traiasca tot timpul intr-o alta lume. Nikumbh descopera ca baietelul este nefericit dintr-o cauza anume. Acum provocarea este sa afle motivul pentru care este trist si sa incerce sa il ajute.

joi, 28 martie 2013

Holly Man (1998)

https://dl.transfer.ro/Holy_Man__1998_-transfer_ro-18mar-d7ef5f.avi

Acest film "reuseste" sa lase puritatea (G - un charismatic si misterios personaj) sa ramana nepatata si fara compromisuri

miercuri, 27 martie 2013

Samsara documentar

Clip from Gabriel Savulescu on Vimeo.

RAMANA MAHARSHI - ARUNACHALA SHIVA



  1. Spusele intelepte ale lui Ramana Maharshi. Fotografii cu muntele Arunachala din Tiruvannamalai unde se gaseste Ramanashramam.
    Wise words from Ramana Maharshi.
    Photos from the hill Arunachala in Tiruvannamalai where is the Ramanashramam
  2. O Arunachala! Ocean al gratiei in forma de munte! Binecuvanteaza-ma cu gratia ta. - Arunachala Aksharamanamalai
  3. Dedicat lui Sri Ramana Maharshi si Arunachala Shiva
  4. Sri Ramana Maharshi - Inteleptul de la Arunachala (1879-1950)
  5. Cel mai inalt scop al omului este de a intreba 'Cine sunt eu?' si de a realiza Sinele.
  6. Fiinta umana ce nu incearca sa realizeze Sinele, traieste in zadar.
  7. Trebuie sa fii pregatit sa sacrifici totul pentru adevar.
  8. Intelege ca esti de fapt fiinta infinita, Sinele.
  9. Gratia divina este esentiala Realizarii.
  10. O primesc cei ce se straduiesc intens si fara incetare pe calea spre libertate.
  11. Cauza suferintei tale nu se gaseste in viata exterioara tie, ci in tine sub forma ego-ului.
  12. Ego-ul trebuie sa moara, sa dispara impreuna cu vasanele inerente lui.
  13. Prin introspectia 'Cine sunt eu?', ego-ul cade, descurajat, si coboara in Inima.
  14. Scopul principal al introspectie este de a concentra intreaga minte in propria sa sursa.
  15. A te contopi cu sursa ego-ului, care este deplina constinta, si a salaslui acolo - aceasta este Realizarea.
  16. E necesar un efort neintrerupt pentru a te reintoarce mereu in interior pana cand Sinele este realizat.
  17. Cel ce este in cautarea Sinelui nu se teme de nici un obstacol.
  18. Identificarea cu corpul este un 'Eu' eronat. Renunta la aceasta identificare.
  19. Gandul 'Eu sunt corpul' este ignoranta.
  20. Directioneaza-ti toate intentiile doar spre indepartarea acestei ignorante.
  21. Singura, mintea este cauza inlantuirii si a eliberarii.
  22. Intoarcerea mintii spre interior se realizeaza prin practica si detasare, iar rezultatele apar treptat.
  23. In realitate, exista doar doua metode: introspectia si devotiunea. Una duce la cealalta.
  24. Un devotat se concentreaza pe Dumnezeu. Un cercetator ce urmeaza Jnana-marga, cauta Sinele. Practica este la fel de dificila pentru amandoi.
  25. Atasamentul reprezinta inlantuire. Acesta dispare prin eliminarea ego-ului.
  26. Abandonul si Realizarea sunt acelasi lucru. Abandonul inseamna renuntarea la ego.
  27. Daca te abandonezi si renunti la tot, ceea ce ramane este Eliberarea.
  28. Sinele este ca o perla, pentru a-l gasi, trebuie sa te scufunzi adanc in tacere, din ce in ce mai adanc, pana ce acesta este atins.
  29. Tacerea este limbajul Sinelui.
  30. Tacerea este Adevar. Tacerea este extaz. Tacerea este pace. Asadar, Tacerea este Sinele.
  31. Linistea perfecta apartine Sinelui. Daca mintea ta ar fi in liniste, intreaga lumea ti-ar parea linistita.
  32. Datoria ta este de a fi, si nu de a fi acest sau acel lucru. Metoda este rezumata astfel: RAMAI TACUT.
  33. Ce inseamna sa fi tacut (nemiscat)? Inseamna sa te 'distrugi pe tine', deoarece orice nume sau forma este o cauza ce duce la probleme.
  34. Ramanand in contact cu intelepti realizati, treptat, omul isi pierde ignoranta.
  35. Gratia Maestrului actioneaza automat si spontan.
  36. Ceea ce trebuie inteles este faptul ca Inima inseamna miezul propriei Fiinte.
  37. Realitatea este Una si aceasta este Sinele. Tot restul sunt simple fenomene ce apar in ea, din ea si prin ea.
  38. Doar Sinele, ce este constiinta, este real. Nimic altceva nu exista.
  39. Constiinta, dincolo de alegere si efort, este adevarata noastra natura.
  40. Existenta sau Constiinta este singura realitate.
  41. Bucuria pura a Sinelui este mereu cu tine si o vei descoperi tu insati daca o cauti cu sinceritate.
  42. Fericirea este adevarata noastra natura. Aceasta fericire nu depinde de posesiuni sau succese.
  43. A fi propriul Sine este Samadhi.
  44. Starea in care este obtinuta experienta neintrerupta a existentei-constiinta de catre mintea redusa la tacere, aceasta este Samadhi.
  45. Realitatea ce straluceste in interiorul fiecaruia sub forma Inimii, este ea insasi oceanul bucuriei pure.
  46. Puterea Realizarii unui Jnani este mai puternica decat toate puterile oculte.
  47. Siddhi (putere oculta) inseamna sa cunosti si sa realizezi ceea ce este etern Real. Orice alte puteri sunt doar puteri ce apartin visului.
  48. Singurul miracol este acela de a salaslui in Sine. Celelalte miracole sunt vise.
  49. Renasterea se datoreaza vasanelor ce inlantuiesc, insa ele sunt distruse in cel Realizat.
  50. A uita cine esti este adevarata moarte. Iar amintirea naturii tale reale este adevarata nastere.
  51. Nu exista nici trecut, nici viitor. Doar prezentul exista. Da, pana si prezentul este pura imaginatie.
  52. Nici un gand nu va fi pierdut. Fiecare persoana va ajunge la rezultate in acord cu gandurile sale.
  53. Liberul arbitru si destinul sunt mereu prezente. Destinul este rezultatul actiunilor din trecut.
  54. Indepartarea totala a ego-ului este necesara pentru a cuceri destinul.
  55. Daca ajungi la aceasta indepartare a ego-ului prin introspectie sau devotiune,
  56. Constiinta Absoluta, ce este constiinta de Sine, distruge ego-ul si confera eliberarea.
  57. Iubirea insasi este Dumnezeu. Experienta Sinelui este iubire. Asta inseamna: sa vezi doar iubire, sa auzi doar iubire, sa simti doar iubire, sa gusti doar iubire, sa mirosi doar iubire - iubire ce este extaz.

    http://www.amara.org/en/videos/g2X4iHmDhqPo/ro/569668/