luni, 22 decembrie 2014

Incercati ceva nou timp de 30 de zile

E ceva ce aţi vrut dintotdeauna să faceţi, v-aţi dorit, doar că... nu aţi făcut? Matt Cutts ne sugerează: Încercaţi pentru 30 de zile. Această discurs scurt şi vioi oferă o cale elegantă de a vă gândi la stabilirea şi atingerea obiectivelor.
Acum câţiva ani,  simţeam că sunt blocat în rutină,  aşa că am decis să calc pe urmele  unui mare filozof american, Morgan Spurlock,  şi să încerc ceva nou timp de 30 de zile.  Ideea e destul de simplă.  Gândeşte-te la ceva ce ai vrut dintotdeauna să adaugi vieţii tale  şi încearcă-l în următoarele 30 de zile.  S-a dovedit  că 30 de zile e perioada perfectă de timp  să adaugi un nou obicei sau să scapi de unul,  cum ar fi să urmăreşti ştirile,  din viaţa ta.

Am învăţat câteva lucruri făcând aceste provocări de 30 de zile. Primul a fost că, în loc să treacă lunile pe lângă noi, uitate, timpul a devenit mult mai memorabil. Asta a făcut parte din provocarea de a face o poză în fiecare zi, timp de o lună. Şi îmi amintesc exact unde eram şi ce am făcut în acea zi. Am observat, de asemenea, că, pe măsură ce încercam provocări de 30 de zile mai multe şi mai grele, încrederea în mine însumi creştea. Am trecut de la tocilarul calculatorist ce gravita în jurul biroului la acest tip care vine cu bicicleta la muncă... din plăcere. Chiar anul trecut am ajuns să escaladez muntele Kilimanjaro, cel mai înalt din Africa. Nu fusesem niciodată atât de aventuros înainte să încep provocările de 30 de zile.

Mi-am dat seama şi că, dacă vrei într-adevăr ceva destul de mult, poţi face orice timp de 30 de zile. V-aţi dorit vreodată să scrieţi un roman? În fiecare lună de noiembrie, zeci de mii de oameni încearcă să scrie propriul roman de 50.000 de cuvinte de la zero în 30 de zile. Până la urmă, tot ce trebuie să faci e să scrii 1.667 de cuvinte pe zi timp de o lună. Asta am făcut şi eu. Apropo, secretul e să nu te culci până nu ţi-ai scris cuvintele pe acea zi. Poate vei rămâne în urmă cu somnul, dar îţi vei termina romanul. Va fi cartea mea următorul mare roman al Americii? Nu, l-am scris într-o lună. E groaznic. Dar, pentru restul zilelor mele, dacă mă întâlnesc cu John Hodgman la vreo petrecere TED, nu trebuie să spun: "Sunt expert în calculatoare." Nu, dacă vreau, pot să spun: "Sunt scriitor."

Aş mai vrea să spun ceva. Am învăţat că, atunci când fac schimbări mici şi durabile, lucruri pe care pot continua să le fac, e mai probabil să prindă. Nu-i nicio problemă cu provocările mari, nebuneşti. De fapt, sunt chiar foarte distractive. Dar e mai puţin probabil să prindă. Când am renunţat la zahăr timp de 30 de zile, ziua a 31-a a arătat aşa...

Aşa că iată întrebarea mea pentru voi: Ce mai aşteptaţi? Vă garantez că următoarele 30 de zile vor trece, fie că vă convine sau nu. Aşa că de ce să nu vă gândiţi la ceva ce aţi vrut mereu să încercaţi şi să îi daţi o şansă în următoarele 30 de zile?

Mulţumesc!

Incercati ceva nou timp de 30 de zile - suntsanatos