luni, 29 octombrie 2012

Among Us - Anglavakt - Printre noi (film)



Printre noi (Among Us) este o drama suedeza despre iubire si puterea sperantei. In urma unui accident, viata unui cuplu este brusc ! invadata de haos. Viziunea lui Ernst asupra evenimentelor este una rece si rationala, insa Cecilia cauta un sens mai profund al celor intamplate. Pe masura ce se indeparteaza unul de celalalt, aparitia unui strain misterios cu capacitati paranormale le ofera motive sa spere intr-o minune. Filmul reuseste sa surprinda esenta umana a naturii noastre, fara a o uita vreo clipa pe aceea mistica, supra-naturala. “Inceteaza sa crezi si speranta moare. Indrazneste sa crezi si totul devine posibil”




vineri, 26 octombrie 2012

Salvat de lumină


Filmul este inspirat dupa cartea cu aceasi nume "Salvat de Lumina". În anul 1975, Dannion Brinkley a fost lovit de un trăsnet şi a murit. Când s-a trezit la morgă, 28 de minute mai târziu, totul era diferit pentru el. În acest interval de timp el a vizitat lumea de dincolo, s-a întâlnit cu 13 îngeri şi a primit 117 revelaţii referitoare la viitorul umanităţii. De atunci, 100 din aceste revelaţii s-au împlinit deja.
Atat in film cat si in  carte Salvat de lumină Brinkley ne împărtăşeşte uimitoarea sa poveste, ne revelează adevărul legat de lumea de dincolo şi ne învaţă cum ar trebui să ne trăim viaţa.





miercuri, 24 octombrie 2012

The Celestine Prophecy


Dezamăgit şi temporar dezorientat, John Woodson este pe cale de a experimenta o metamorfoză dramatică şi profundă. Printr-un set misterios de coincidente, el se trezeşte într-o aventură în Peru în căutare de pergamente vechi, cunoscute sub numele de Celestine Prophecy. Profeţia şi noile sale cunoştinţe constituie o cheie ce conduce la prezicerea unei noi redesteptari spirituale , care redefineşte viaţa umană şi oferă o viziune intr-o cultura spirituala complet noua pe pământ. Sceptic pentru început, nehotarat şi nesigur, John constată că fiecare pas al lui , fiecare persoană cu care se întâlneşte îl conduce la o nouă etapa la un nou nivel al acestei complexe profetii . Aceasta este doar calea prin care i se permite sa-si gaseasca destinul său şi totodata vine să defineasca sensul că au scăpat de el atunci când deabia a început aventura sa , fiindca , nu-i asa , orice cautare pune in miscare si alte forte ce nu au ca punct de convergenta tocmai idealurile spirituale.


sâmbătă, 20 octombrie 2012

vineri, 19 octombrie 2012

Prostia / Stupidity (2003)


„Doar doua lucruri sunt infinite: universul și prostia umană … totuși nu sunt atât de sigur în legătură cu primul” - Einstein

„Puneți-vă centurile de siguranță … sunteți pe cale să porniți într-o investigație de dimensiuni epice a unei lungi și glorioase istorii a prostiei umane. In cautarea sa extrem de extinsă a originii și adevăratului sens al prostiei, producatorul filmului Albert Nerenberg trece cu mare viteză prin numeroase informații venite de la știri de televiziune, talk show-uri și alte showuri, site-uri de internet și filme cunoscute și apoi ajunge la institute de cercetare avansată, obsedate cu studiul inteligenței. După un tur prin religiile și politiciile fundamentaliste ale lumii, el ajunge la unul dintre reprezentanții cei mai de seama ai prostiei umane: George W. Bush. După un început comic, lucrurile devin mai serioase pe măsură ce diverși critici de cultură, autori, academicieni și oameni de pe stradă dezvăluie interesele economice și politice din spatele tâmpirii, îndobitocirii populației și a culturii contemporane. Este un film comic, inteligent și de speriat în același timp.”

joi, 18 octombrie 2012

miercuri, 10 octombrie 2012